au coeur de l'Ardèche

 

De vakantiehuisjes van La Basse Maza bevinden zich in de Midden-Ardèche, op circa 500 m hoogte, in een schitterend natuurgebied dat enkele jaren geleden uitgeroepen is tot "Parc Naturel Régional des Monts d'Ardèche".

Kenmerkend zijn de lieflijke rivierdalen met veel fruitteelt, de hellingen met kastanjebossen en soms eeuwenoude terrasmuurtjes, en de hoogvlakten en bergtoppen die getuigen van een vulkanisch verleden.

Natuurlijk zijn er karakteristieke dorpjes, gezellige terrasjes en leuke restaurantjes. Maar vooral is er de rust, ruimte en overweldigende natuur. En 's avonds geniet u van een ongekend mooie sterrenhemel.


De gemeente waaronder La Basse Maza valt is Gluiras. Voor boodschappen e.d. bent u vooral aangewezen op St. Sauveur de Montagut.

 

 

 

de Gluyère

 

 

Het terrein van la basse Maza grenst aan de rivier de Gluyère. U komt er via een (tamelijk steil) bergpad, een afdaling van circa 15 minuten (en terug het dubbele). Een goede conditie en goede (berg)schoenen zijn vereist.

 

In dezelfde rivier wordt in de zomermaanden zwemgelegenheid afgedamd, zowel diep als ondiep. Er zijn zandstrandjes, een kiosk, en er is toezicht. Deze "baignade" is vrij toegankelijk en bevindt zich op één km afstand van St. Sauveur de Montagut.

 

 

 

^ Naar boven