29 juli 2019

Natascha en Wouter

Voor de 2e keer op La basse Maza vakantie gehouden en weer genoten van de rust, de ruigheid van het landschap.
Zowel voor stellen met kinderen als zonder kinderen is dit aan te bevelen.
Le Romarin was 2 weken lang ons thuis en het heeft ons aan helemaal niets ontbroken qua luxe van thuis. De keuken is completer dan menig huurhuis. Ook de map met folders van dingen te doen in de omgeving en de moeite waard om te bezichtigen verder weg.
Het aanspreekpunt voor alle huisjes (Peter Stroucken) is super klantgericht en kan zich heel goed verplaatsen in hoe mensen hun vakantie willen doorbrengen. Hij doet er alles aan dat in zijn macht ligt om, indien problemen, dit op een passende wijze te herstellen of te verzachten.

Lieve Peter en Hedy,
Bedankt voor de gastvrijheid en jullie mooie dorpje.
20 mei 2019

Familie de Vries

We hebben een heerlijke tijd gehad in La Maza. We verbleven in het huisje L'Amande. We waren er met nog een ander gezin samen, waardoor we echt even konden proeven aan het "met elkaar in een Frans dorpje wonen". Het is er echt prachtig, we vonden het in het echt mooier dan op de foto's! Het contact met de verhuurder verliep heel fijn. En... We hopen weer eens terug te komen!!
03 november 2018

Alok en Evert van Loon

De eerste twee weken van september waren we in l'Amande. Een heerlijk karakteristiek huis met prachtig uitzicht vanaf het boven terras, alwaar we iedere ochtend ontbeten. We hebben genoten van de intense stilte, de bergen, de krekels, de duisternis en de sterrenhemel. De liefde en zorg voor deze plek van de eigenaars zagen we terug in de details in en rond het huis.
25 juni 2018

Diny en Cees Terlouw

Wat een plek, een heerlijk huisje onder de naam La Chataigne, knus saampjes met volledige privacy en waar maak je het nog mee dat toen Diny in de vroege morgen haar Yogaoefeningen deed op het terras dat ze werd aangestaard door een stalkende eekhoorn. We hebben bijzonder genoten en waren onder de indruk van de liefde die in de huisjes is gestoken om deze te restaureren en klaar te maken voor bezoek. Helemaal top en we komen zeker terug want waar vindt je nog van deze stille plekken.
25 juni 2018

Cees en An

We hebben genoten van de unieke locatie . Zeker het terras boven was schitterend!
De rust , met alleen het gefluit van de vogels en het ruisen van het water van de rivier, was heerlijk.Het weer was niet erg Frans, met op zondag zelfs natte sneeuw, maar dat kan niemand erbij bestellen.
Leuk u en uw vrouw ontmoet te hebben en iets van de ontstaansgeschiedenis van deze plek te horen.
Nog een mooie zomer toegewenst.
31 oktober 2016

Marlous

Na een flinke rit van 2 dagen met dochterlief van 16 maanden kwam ik aan in La Basse Maza. Wat een rust! Er was verder niemand. We zaten in het huisje la Glycine, dat me het meest kindvriendelijk leek en ook bleek te zijn. Pas de derde week van oktober zou de eigenaar Peter ook aanwezig zijn om het dorpje winterklaar te maken en te sluiten. Oktober is een fantastische maand in de Ardèche, de dagen zijn redelijk op temperatuur, veel vruchten (bramen, vijgen, appels, peren) zijn rijp om te plukken, munt langs de weg om thee van te zetten en de nachten koud en donker.

In de omgeving is het in oktober erg rustig. Er zijn leuke marktjes in bv St Pierreville en le Cheylard. We hebben verschillende wandelingen gemaakt. En een favoriete stek was Ardelaine, een gezellig cafe/restaurant, een boekenwinkel en een winkel in één.

Het tempo van het leven op La Maza ligt heerlijk laag. De houtkachel aansteken 's ochtends, rustig ontbijten, koffie op het terras waar de gehele dag de zon schijnt. Lunch en een wandeling 's middags. Een aanrader is ook de wandeling op La belle via, een pad dat aangelegd is op een voormalig treintraject.

Dan nog een speciaal (dank)woord voor de eigenaar, Peter Stroucken. Hij heeft ons verblijf in de tweede week nog aangenamer gemaakt. Mede door zijn hartelijkheid, hulpvaardigheid en gezelligheid was ons verblijf een succes. We vonden het zelfs jammer om weer te moeten vertrekken! Het verhaal achter het dorpje maakt het verblijf nog specialer en je merkt dat er aan het onderhoud van het dorp en de huisjes veel zorg en aandacht wordt besteed.

La Basse Maza is dus voor herhaling vatbaar!
23 september 2016

Fam.Huisman

Alweer een week thuis na 2 weken te gast geweest te zijn in huisje La Glycine.
Wat een fantastische plek , wat een stilte.
Een gezellig huisje waar je je meteen thuis voelt.
Een fijn terras en een heerlijke tuin waar we volop van hebben kunnen genieten.
09 september 2016

Fam. Flach

Voor het eerst brachten we afgelopen zomer een week door op La Maza.
Wat een geweldige, unieke plek! Het typisch Franse karakter van La Maza vonden we fantastisch, en was het ook erg leuk om het niet-toeristische gedeelte van de Ardèche te ontdekken!
25 juli 2016

Familie Schoots (Gerald, Marga, Mart, Hugo en hond Sep)

Genieten van het voorjaar (30/04 tot 07/05/2016). Zo heerlijk om weer terug te zijn in het vakantieparadijs La Basse Maza.
We arriveren met natte sneeuw, maar binnen is het comfortabel met de houtkachel. La Glycine heeft een prachtige metamorfose ondergaan, maar vooral de plek en het uitzicht is en blijft adembenemend.

Heerlijk gegeten in St. Sauveur de Montagut, Franse hartelijkheid. De dagen erna geweldig zonnig weer gehad (overdag 24 tot 26C), het kan wisselvallig zijn in de Ardèche. Op en top voorjaar, alles in bloei, de brem, de blauwe regen, heerlijk geurende tijm.
Mooie wandelingen gemaakt waarbij cultuur, historie en het Franse leven een ware vakantiebeleving is. Graag weer "au revoir".
03 juli 2016

Corry en Cees

We zijn nu een week thuis en genieten nog na van onze vakantie in La Basse Maza.
We hadden gekozen voor huisje L'Amande vanwege de de twee prachtige terrassen: een beneden bij de grote eetkeuken en de andere een etage hoger aansluitend aan de woonkamer met houtkachel en TV. Op het bovenste terras hebben we vaak genoten van het altijd weer prachtige uitzicht op de bergen en het dal.
La Basse Maza ligt in de bergen van de Haute Ardèche. We hebben er gewandeld, een mooie fietstocht gemaakt langs de Eyrieux, verschillende keren gezwommen in het riviertje Glyere bij de baignade (zandstrandje) even voorbij Saint-Sauveur de Montagut. In dit plaatsje zijn ook restaurantjes en voldoende winkels aanwezig voor de noodzakelijke boodschappen.
De huisjes op La Basse Maza zijn zodanig gesitueerd dat ieder er veel privacy heeft en volop kan genieten van de prachtige natuur er om heen. Kortom: La Basse Maza is een heerlijke vakantieplek en L'Amande een fijne vakantiewoning.
06 augustus 2014

Fred, Annemarie, Bregje en Rosie

Een aanrader, we kunnen niet anders zeggen. Helemaal tot rust gekomen op deze mooie plek in de schitterende ardeche. Er is wel een nadeel: als je hier bent geweest is het nog lastiger om bij thuiskomst weer de overgang te maken naar de drukte en de waan van de dag!

27 juli 2014

Esther

We (gezin met twee dochters van 13 en 11) hebben twee leuke weken gehad in La Châtaigne. La Basse Maza ligt in een mooi gedeelte van Frankrijk. Echt iets voor rustzoekers, wandelaars etc. Ook zijn er leuke zwemplekken langs rivieren en is Indian Forest een aanrader met grote of ook kleinere kinderen.
Het complex is origineel en mooi gelegen. Ieder huisje heeft diverse terrassen, zodat je altijd een plekje in de zon of juist in de schaduw kan vinden. Hoewel er op zich niet heel veel te doen is voor kinderen die wat ouder zijn, hebben onze dochters zich goed vermaakt met andere kinderen en rommelen in de bossen. De tocht naar de rivier is helaas wel wat te ver, zeker bij warm weer.
Al met al twee hele leuke weken gehad!

^ Naar boven